Suomelle "LOTTO VOITTO" EBHC JA EIAC 2022

9.3.2018

On ollut jo pitemmän aikaan kytenyt ajatus saada EBHC Suomeen. X puheenjohtajan Lauri Salmen kanssa oli eräs auto keskustelu taidettiin tulla joko jostain kilpailuista tai ihan treeneistä Petikosta. Keskusteltiin yleensäkin kilpailutoiminnasta, niin heräsi ajatus EBHC järjestämiseksi Suomessa. Kun keskustelimme mikä olisi sopiva paikka, niin melko nopeasti päädyttiin, että Lappi  ja jokin laskettelukeskus sieltä…  No tästä keskustelusta  oli  kulunut joitakin vuosia  ja FFAA hallituskin oli vaihtunut  ja Lauri jättänyt puheenjohtajan tehtävän…

Nyt uuden hallituksen toimiessa tuli ajankohtaiseksi vuoden 2022 kilpailujen hakeminen. Oli saatu tietoon, että Pohjanmaan seurat olisivat kiinnostuneita järjestämään EIAC:n. Aikaisemmin on ollut puhetta, Pekan kanssa asiasta, että Levi olisi se paikka joissa EBHC tulisi järjestää ja kun uuden hallituksen jäsen Pekka Jalkanen vielä asuu siellä nurkilla.

Tammikuun lopulla oli hallituksen kokous  jossa päätettiin anoa molempia kilpailuita Suomeen EIAC Seinäjoki ja EBHC Kittilä /Levi.

Delegaatin kokouksen päivämäärän siirron takia Suomen delegaatti Jarkko Lehtinen oli estynyt menemään kokoukseen, joten pienen harkinnan jälkeen päädyimme, että Pekka lähetetään promoamaan kisoja Suomeen.

Oheisena on  Pekka Jalkasen yhteenvetoa kisojen hakemisesta

EIAC2022  Muita hakemuksia ei ollut tullut määräaikaan kuin meidän hakemus ja olin yksin grillattavana. Delagaatti kokous oli näkemäänsä ymmärtämäni mukaan tyytyväinen. Toin kovasti esille kuinka tärkeää näille seuroille on EIAC2022, koska he ovat viime vuosina panostaneet paljon  nuorten ampujien mukaan ottamiseen. Toin myös voimakkaasti esille  alueen osaamista erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Kun muita hakemuksia ei ollut ja meillä oli toinenkin hakemus oli ymmärrettävää että he haluavat meiltä lisäselvityksiä ja jatkoivat kolmella kuukaudella hakuaikaa ja pyytävät meiltä lisäselvityksiä esim. hallivuokrasta ja budjetista siihen mennessä. Äänestys tapahtuu viikon aikana netti äänestyksenä heinäkuun alussa.

EBHC2022 Meitä oli kolme hakijaa. Ensimmäinen Unkarin esitys loisti sillä varmuudella joka heillä on kisajärjestelyistä monelta vuodelta . Alueen syrjäinen  sijainti ja jo monet järjestetyt kisat olivat ehkä se suurin miinus. Tsekeillä oli lähdetty selvästi hintapolitiikka edellä ja monessa yhteydessä toivat esille kuinka edullista kilpailijoille on tulla Tsekkeihin. Alueen saavutettavuus oli kuitenkin taasen varmaan yksi asia jolla oli vaikutusta ja sitten liiallinen Unkarin tyylinen tasamaan kisapaikka.  Meidän esitys lähti aivan erilaisesta lähtökohdasta jo siitä syystä että olemme niin pohjoisessa. Levi ski resortin voimakas mukana olo toi jo alussa selväksi että se oli heille tärkeää. Lentokenttä 15 min oli selvästi delekaatin mieleen kun kuitenkin matkustaa lentämällä suurin osa ampujista. Tietenkin lapin eksotiikka oli varmaan se lopullinen niitti, jonka pohjalta lopullinen äänestystulos selvisi meidän hyväksi. Ensimmäisessä äänestyksessä järjestys oli 7 ääntä Suomelle   6 ääntä Tsekeille   ja  3 ääntä Unkarille. Toisella kierroksella meitä oli mukana vain Tsekki ja Suomi. Äänet jakautuivat varsin selvästi Suomen esitykselle. 11 ääntä Suomelle ja 7 ääntä Tsekeille. Eli näin ollen EBHC2022 on Suomen järjestettävissä kunhan teemme työmme hyvin. Ensimmäinen virstan pylväs on jo vuoden päästä kun täytyy kisat pitääkseen pystyä näyttämään selvästi järjestelyjen eteneminen.

T: FFAA/JT