FOORUM

« aihelistaan

Traditional luokkaan ILF kiinnityksellä


 • nimimerkki

  Juha Juvani

  4.2.2021 klo 15:41
  Onko kellään tarkempaa käsitystä kelpaako konstruktioni Traditional luokkaan. Kahva on Kaiser Chillon, puurakenteinen, varmaan ok, mutta ILF kiinnitys on herättänyt keskustelua, ja lavat ovat Hoyt Traditional Grand Prix Velos, bambuytimellä vaikka hiilikuitua päällä onkin. Säännöissä mainittujen ja kuvattujen asioiden puitteissa näkisin että noudattaa sääntöjä. Ilf kiinnitys pitäisi olla selkeästi kielletty jos se ei käy. Ja puupitoisuutta ei ole määritelty.

 • nimimerkki

  Jakke Lehtinen

  6.2.2021 klo 23:50
  Moi!
  Juteltiin tästä Juhan kanssa ja Juha oli ensin yhteydessä IFAAhan ja minä vielä uudestaan. Olemme päätyneet siihen, että säännöissä ei ole mitään kohtaa, mikä kieltäisi ILF- kiinnityksen tai lapojen rakenteen. Saattaa olla, että sääntöjen sanamuotoon on aiheellista tehdä tarkennuksia, mutta näköpiirissä ei ole, että mitään kieltoja olisi tulossa.

  Jakke Lehtinen

 • nimimerkki

  Mika Vesanen

  8.2.2021 klo 08:59
  Itse olen toissavuodesta lähtien tavannut noita sääntöjä sekä kotimaisella kielellä, että englanniksi ja olen siinä ymmärryksessä, että ILF-kiinnitys ei millään tapaa ole este Traditional-luokkaan.

  Sellaisen tapauksen varalle, että joku olisi ollut tarttumassa ILF:n tillerin säätöön tarkoitettuihin lapapultteihin "noilla voi säätää jäykkyyttä"-argumentilla (englanninkielisistä säännöistä joku tulkitsi "levelling"-termin paunasäätöön), törppäsin kuusiokolon reikiin tipat kuumaliimaa. Jäykkyyden säädön (keventämisen) kielto käsittääkseni koskee vain kesken kisan tapahtuvaa ropaamista ja kun työkalua ei saa pulttiin menemään, niin asian luulisi olevan ok?

 • nimimerkki

  Jakke Lehtinen

  10.2.2021 klo 21:49
  Moi,
  Tulkitsen aivan samoin. Tosin en kyllä mitään liimoja laittaisi edes varoiksi. Minusta nykyiset säännöt eivät edellytä tätä.
  Hyvä, että porukkamme käy näitä sääntöjä läpi ja tuo niitä esille.

  Jakke Lehtinen
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Traditional luokkaan ILF kiinnityksellä