FOORUM

« aihelistaan

Maastoammunnan uudistus


 • nimimerkki

  Tapani Säilä

  21.12.2019 klo 09:48
  Keuruun Jousi ry on lähettänyt Suomen Maastojousiampujain liiton (FFAA) hallitukselle aloitteen maastoammunnan uudistamiseksi. Aloite on lähetetty kaikille FFAA:n jäsenseuroille sähköpostina. Käy tutustumassa siihen ja anna palautetta. Muista, että FFAA:lla ei ole henkilöjäseniä, joten palautteesi täytyy tulla seurasi hallituksen kautta.

 • nimimerkki

  Minna Kajuutti

  22.12.2019 klo 16:44
  Keuruun Jousi arvostaa Tapanin panosta jousiammunnan kehittämiseksi suuresti.
  Kejo on lähettänyt FFAAn hallitukselle kommentit koskien esitystä ja vastineen Tammisaaren jousiampujien tarkentaviin kysymyksiin. Uskon että näistä saadaan hyvä ratkaisu Suomen jousiammunnan kehittämiseksi kokonaisuudessaan. Emme kannata ehdotusta kokonaisuudessa, mutta muutamaa kohtaa kyllä. Ennenkaikkea haluamme edistää senioreiden jaksamista kilpailla.
  Minna Kajuutti
  Keuruun jousen sihteeri

 • nimimerkki

  Jarkko Lehtinen

  22.12.2019 klo 19:16
  Moi!
  Täytyy nostaa hattua Tapsan sinnikkyydelle. Jousiammuntapiireissä on yleisen jousiammunnan kehittäminen ollut varsin nihkeätä. Seurat ovat kyllä kehittäneet mm. valmennustoimintaa liittojen kanssa, mutta koko lajia koskevaa kehittämistä meillä ei ole juurikaan harrastettu. Tässä Tapsan tapauksessa kyse on maastojousiammunta. Arvostan, että Tapsa jaksaa kantaa huolta tämän hienon lajimme kehittämisestä.

  Tapsa viittaa ns. Keuruun jousen aloitteeseen ”Maastojousiammunnan uudistamisesta”. Tästä hän on tehnyt ensimmäisen esityksen tämän foorumin sivuille 29.7.2019. Vielä tähän päivään mennessä siihen ei ole foorumilla kukaan ottanut kantaa. Tämän jälkeen hän kiteytti asian kuuteen kohtaan. Tuo kuusikohtainen lista on tämän jälkeen käsitelty FFAA:n syyskokouksessa. Nyt taas asia on esillä, vaikka ainakin minulle jäi liiton kokouksesta käsitys, että asia oli suurin piirtein loppuun käsitelty.

  Edustamani seura EBS Tammisaaresta on ottanut kantaa Tapsan tekemään esitykseen ja toimittanut yhteenvedon FFAA:n hallitukselle. Kirjoitan tähän lyhyesti vain ne päätökset, mitkä seura teki.

  1. FFAA liittyy SJAL:iin. Jos se ei ole mahdollista niin SJAL keskittyy vain tauluammuntaan ja FFAA maastoammuntaan. Päätös: EBS ei puolla
  2. Jokaisella FFAA:n jäsenseuraan liittyneellä tulee olla oikeus kilpailla ilman erillistä maksullista lisenssiä. Päätös: Seura voi jo nyt päättää, voiko kilpailija osallistua ilman lisenssiä seuran järjestämään kilpailuun.
  Päätöksen siis tekee järjestävä seura. Mielestämme ilman lisenssiä ampuvan kilpailijan tulosta ei Suomenmestaruuskilpailuissa pidä ottaa huomioon, vaan hän ampuu kisan ulkopuolisena. Toinen asia kokonaan on vakuutus – kuka korvaa vahingot, jotka aiheuttaa sellainen henkilö, jolla ei ole vakuutusta voimassa?
  3. Vain yhdet SM-kilpailut vuodessa
  Päätös: EBS ei puolla
  4. MM- ja SM-ennätyskilpailuja SJAL:n tapaan STAR-nimikkeellä
  Päätös: EBS ei puolla
  • tarkennuksena, että Suomessa ammutuissa kisoissa saavutetut tulokset eivät ole ME- tai EE-kelpoisia. Kun kisa on IFAA:n (ja FFAAn) sääntöjen mukainen, niissä on mahdollista ampua Suomen ennätys jo nyt. Tämä tarkoittaa, että WA:n käyttämää STAR-kilpailuja ei tarvita IFAA:n alaisissa kisoissa.
  5. Senioriluokan (S) ampujat saavat ampua mustalta paalulta. Ei koske talja-ampujia
  Päätös: EBS puoltaa rajoituksin:
  • Tulokset eivät SE-kelpoisia
  • Koskee kaikkia luokkia
  • Jos joku seniori haluaa ampua normaalimatkat, hänen tuloksensa sijoittuu kisassa niiden edelle, jotka ampuvat mustalta paalulta
  6. IFAA:n sääntöjen mukainen maastokierros (5 päivää) tulee senioriluokassa lyhentää kolmeen kierrokseen (Field, Hunter, Animal)
  Päätös: EBS puoltaa sitä, että ehdotus viedään IFAA:n delegaattien kokoukseen käsiteltäväksi.

  Lonkkariterveisin,
  Jakke Lehtinen

 • nimimerkki

  Ari Tuokkola

  22.12.2019 klo 23:40
  Aloite on lähetetty kaikille FFAA:n jäsenseuroille sähköpostina ???? Kenelle??

 • nimimerkki

  Lauri Salmi

  23.12.2019 klo 19:50
  Asiaa pitää tiedustella tarkemmin Keuruun Jousi ry:ltä. Aloite on lähetetty em. seuran toimesta kuten viestiketjun aloittaneesta kirjoituksesta käy ilmi.


 • nimimerkki

  Minna Kajuutti

  4.1.2020 klo 13:32
  Keuruun Jousi ei ainakaan sihteerin toimesta ole lähettänyt tätä aloitetta jäsenseuroille.
  Kiitos Lauri ja oikein osumarikasta vuotta kaikille ampujille.

 • nimimerkki

  Lauri Salmi

  14.1.2020 klo 21:48
  FFAA:N HALLITUKSEN PÄÄTÖKSET KEURUUN JOUSI RY:N ESITYKSEEN
  FFAA:n hallitus on käsitellyt moniosaisen esityksen 12.1.2020 kokouksessaan. Esitys käsiteltiin syyskokouksessa 2019 siltä osin, kun se oli mahdollista. Keuruun Jousi ry:ltä on saatu selvennystä itse esitykseen ja kannanotot muutamalta jäsenseuralta. FFAA:n hallitus on tehnyt seuraavat päätökset:
  * Keuruun Jousi ry:ltä saadun lisäselvityksen perusteella, esittävä seura ei ole virallisesti puoltanut tätä esityksen kohtaa
  1. FFAA liittyy SJAL:iin, jos se ei ole mahdollista niin SJAL keskittyy vain tauluammuntaan ja FFAA maastoammuntaan
  Päätös: FFAA ei puolla ehdotusta*
  Perustelut ehdotuksen ensimmäiseen osaan:
  • Jousiammuntaliittoja on Suomessa useita ja ne ovat juridisesti itsenäisiä toimijoita. Jokaisella liitolla on eri kohderyhmä, toiminnan tarkoitus ja kilpailut
  • Maailmanjärjestöt, joihin liitot kuuluvat toimivat myös toisistaan riippumattomasti. Järjestöjen alla toimivien liittojen tehtävä on varmistaa maakohtaisesti jousiampujille mm. kansainvälisiin kilpailuihin valmistautuminen ja osallistuminen ja koordinoida kilpailujärjestelyt, kun maalle kilpailut myönnetään
  • FFAA tekee mielellään tarpeen mukaan yhteistyötä eri liittojen kanssa jousiammunnan kehittämiseksi Suomessa
  Perustelut ehdotuksen toiseen osaan*:
  • Seurat järjestävät kaikki SJAL:n ja FFAA:n kilpailut, eivät liitot. Seurat voivat yrittää järjestää kilpailut yhdistämällä esimerkiksi molempien liittojen maastokisat monipäiväisiksi
  • FFAA on ottamassa järjestettäväkseen kahdet kansainväliset kilpailut (2022). Kisojen onnistumisessa ratkaisevaa on, että järjestämisestä vastuulliset jäsenseurat saavat kaikilta jäsenseuroilta täyden tuen.
  2. Jokaisella FFAA:n jäsenseuraan liittyneellä tulee olla oikeus kilpailla ilman erillistä maksullista lisenssiä
  Päätös: IFAA:n sekä FFAA:n alaisissa arvokilpailuissa ampujalla pitää olla maksettu FFAA:n kilpailulisenssi. Ampujan pitää lisäksi kuulua johonkin FFAA:n jäsenseuraan. Ilman lisenssiä ampuva voi osallistua kisaan järjestävän seuran luvalla, mutta tuloksia ei huomioida virallisiksi eikä kilpailija voi voittaa mestaruutta. Selvennykseksi toteamme, että ilman FFAA:n maksettua lisenssiä, ampujan tulos ei ole SE-kelpoinen. Järjestävä seura vastaa myös siitä, että kilpailun ulkopuolisilla ampujilla on asianmukainen vakuutus.
  3. Vain yhdet SM-kilpailut vuodessa
  Päätös: FFAA ei puolla ehdotusta*

  FFAA:n kanta on, että jokaisessa IFAA;n tunnustamassa kilpailumuodossa järjestetään yksi suomenmestaruuskilpailu vuodessa.
  4. MM- ja SM-ennätyskilpailuja SJAL:n tapaan STAR-nimikkeellä
  Päätös: FFAA ei puolla ehdotusta*

  Perustelut: IFAA on päättänyt, että vain MM- ja EM-kisoissa ammutut tulokset voivat olla ennätyskelpoisia. Suomi-tasoisissa kisoissa ammutut tulokset eivät ole ME- tai EM-kelpoisia. Kun kisa on IFAA:n sääntöjen mukainen, niissä on mahdollista ampua Suomen ennätys Suomessa jo nyt. Tämä tarkoittaa, että WA:n käyttämIä STAR-kilpailuja ei tarvita IFAA:n alaisissa kisoissa.
  5. Senioriluokan (S) ampujat saavat ampua mustalta paalulta. Ei koske talja-ampujia
  Päätös: FFAA on jo syksyllä 2019 hyväksynyt tämän ehdotuksen kansallisena poikkeussääntönä, tarkennuksena:
  • tulokset eivät SE-kelpoisia
  • koskee kaikkia luokkia
  • edellytyksenä on, että kaikki kyseisen senioriluokan ampujat sopivat asiasta yksimielisesti
  6. IFAA:n sääntöjen mukainen maastokierros (5 päivää) tulee senioriluokassa lyhentää kolmeen kierrokseen (Field, Hunter, Animal)
  Päätös: FFAA puoltaa sitä, että ehdotus viedään IFAA:n delegaattien maaliskuun 2020 kokoukseen käsiteltäväksi. Suomessa ei kansallisissa kilpailuissa ole järjestetty 5-päiväisiä kisoja, joten ehdotus on tältä osin teoreettinen.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Maastoammunnan uudistus