FOORUM

« aihelistaan

Naapurimaiden ampujat Suomessa


 • nimimerkki

  Jarkko Lehtinen

  5.12.2017 klo 11:01
  Moi!
  On ollut puhetta karenssiajasta ja koska ulkomaalainen voi edustaa ja ampua Suomen väreissä.

  Kysyin asiaa tarkemmin IFAAn sihteeriltä. Viesti oli varsin selkeä: karenssiaikaa ei enää sovelleta. Jos ampuja asuu Suomessa, on suomalaisen seuran jäsen ja hankkii FFAA:n lisenssin, hän voi heti edustaa maatamme IFAA:n kisoissa.

  Tässä on poikkeuksena joukkuekisa. Ampuja ei 12 kuukauden aikana voi joukkuekisassa edustaa kahta eri maata.

  En huomannut kysyä, onko asuminen Suomessakaan edellytys ja veikkaukseni on että ei ole. En myöskään kysynyt, voiko hankkimalla kahdesta maasta lisenssin, edustaa haluamaansa maata.

  Tämä mielestäni tarkoittaa, että jos naapurimaittemme ampuja tulee Suomeen, liittyy FFAA- seuraan ja hankkii lisenssin, hän siitä lähtien voi myös tehdä Suomen ennätyksiä. Tämä on oma tulkintani, FFAA varmaankin ottaa asiaan kantaa tarkemmin ja vahvistaa tai kumoaa asian.

  Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

  Jakke Lehtinen

 • nimimerkki

  Esa Konga

  13.2.2018 klo 17:20
  Moi, jos oikein ymmärrän:

  Voisi siis tehdä vaikka kaikkien mahdollisten maiden ennätykset, kun vaan siellä on paikallinen "FFAA", liittyy sopivaan siihen kuuluvaan seuraan ja hankkii lisenssin ? Hankalaa ja teoreettista, mutta jos joku vaikka ottaisi tästä vaikka elämäntehtävänsä, niin voisi olla mielenkiintoinen rupeama ja tilanne.

  Voisi vaikka aloittaa helpommista maista, ja sitten taitojen karttuessa kiivetä uralla eteenpäin, aina vaikkapa Suomen mestariksi asti esim AMHB/60 nuolta, joka jo aika tiukka tavoite.

  Ei varmaan missään muussa urheilulajissa ole mahdollista, josko tässäkään ?

  Tai jos kuitenkin on, niin mitä ihmeen iloa tai hyötyä tästä kenellekään voisi olla, paitsi sille joka niitä toisten maiden ennätuksiä välttämättä haluaa tehdä ? Ja toisaalta miksi kukaan (normaali) urheilija ylipäätään haluaisikaan ?

  t-Esa

 • nimimerkki

  Esa Konga

  13.2.2018 klo 17:25
  Korjaus, tämän sijaan
  "Suomen mestariksi asti esim AMHB/60 nuolta, joka jo aika tiukka tavoite."
  tarkoitin tietysti
  "SE:n haltijaksi asti, esim ....

  Piilopointtina oli, joku varmaan huomaankin, että eikö Uusitalon SE ole myös ME ;) ja toki ylipäätään kova tulos.
  Että toisaalta, tervetuloa vaan ihan vapaasti yrittämään sitä SE:tä !

 • nimimerkki

  Mara Bushmaster

  13.2.2018 klo 18:15
  IFAA: sääntöjen mukaan voi olla vain yhden jäsenmaan liiton jäsen kerrallaan, siis ei yhtäaikaa jäsenenä kahdessa liitossa. Kullakin jäsenmaalla taas on omat sääntönsä ketä kelpuuttavat jäsenikseen. Esimerkiksi Portugalissa voit olla liiton jäsen mutta et voi olla Portugalin mestari mikäli et ole portugalilainen ja vaikka voittaisit joka kisan. Saat kyllä osallistua kaikkiin kisoihin mutta mestaruuspisteitä ei kerry.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Naapurimaiden ampujat Suomessa