FOORUM

« aihelistaan

SM kilpailujen kilpailukalenteri


 • nimimerkki

  Mika Rutonen

  25.10.2017 klo 16:00
  Ensi vuodelle SM kilpailujen päivämäärät on jo lyöty lukkoon, mutta tuelvaisuuden kannalta hiukan ajatuksia.
  vuoden 2018 kaikki sisä SM:t ammutaan tammi/helmikuussa ja tähän syynä varmasti maailmalla helmi/maaliskuussa ammuttavat isommat kisat.
  Mutta olisiko siinä mitään ideaa, että kilpailuja ripoteltaisiin pitemmälle ajanjaksolle hallikautta. esim. joku SM kisa ammuttaisiin marras/joulukuussa? Normikalenterin mukaan kilpailu jää silloin aivan loppuvuodelle, mutta Sisä/ulkokaudellisesti ajateltuna marras/joulukuun kisa osuisi vain sisäkauden alkupuolelle. Ammutaanhan ulko SM:kisojakin jo ulkokauden alkupuolelle, kun pahimmassa tapauksessa osassa suomea on vielä lunta.
  Ampujilla, joilla on tarkoitus ampua kilpaa on sisäharjoituskausi jo loka/marraskuussa hyvässä vauhdissa.

  Tällä ajatuksella olisi kilpailuja saisi jaettua pitemmälle aikavälille, eikä kaikki olisi yhdessä nipussa. Nyt tammi/helmikuu on aika kiireinen. Tiedä vaikka jokin uusi kilpailijakin saataisiin mukaan,

 • nimimerkki

  Olavi Pennanen

  25.10.2017 klo 18:18
  Terve

  Mikalla ajattelemisen aihetta herättävä avaus....haluaisin kuulla muidenkin mielipiteitä asiasta..perutelujen kera.

  Olavi Pennanen

 • nimimerkki

  Jakke Lehtinen

  27.10.2017 klo 14:35
  Moi Mika ja muut toiminnan kehittämisestä kiinnostuneet,

  Kyllä vain, kalenteri on tehty kv kisoja silmällä pitäen, mutta myös ajatuksena on ollut jakaa vuosi eri jaksoihin. Loppusyksyä ja alkutalvea on yleensä ajateltu tekniikkaharjoittelun ja kuntopohjan rakentamisen jaksona. Tällä logiikalla loppusyksynä halliammunta on vielä hakemista.

  Keväällä siirytään ulos treenaamaan pääkisoja: Maastoa ja 3D:tä ja kausi huipentuu kisojen aikataulujen mukaan loppukesällä. Teorian mukaan silloin siis ollaan parhaassa iskussa. Yleensä tässä vaiheessa kilpailija tuntee itsensä tyhjäksi ja pitää taukoa.

  Suunnilleen tällainen logiikka oli ensi vuoden kalenterin takana SM- kisojen osalta. Onneksi useat seurat järjestävät omia kansallisia kisoja muinakin aikoina. Esimerkiksi tänä syksynä on ollut ja tulee vielä kisoja.
  Pidän myös selvänä, että seurojen järjestämisintoon vaikuttaa osallistujamäärät. Olisi hienoa nähdä paljon ampujia kaikissa kisoissa, riippumatta sen statuksesta.

  Tällaisia ajateltiin tuon kalenterin osalta, pähkäillään ensi vuonna uudestaan.

  Jakke

« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
SM kilpailujen kilpailukalenteri