FOORUM

« aihelistaan

EIAC 2018, Budapest, 15.-18.02.2018


 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  22.8.2017 klo 13:44
  Sain hellahallitukselta luvan, joten ilmoittauduin äkkiä kisaan mukaan. Sain lennot ja neljän yön hotellipaketin kävelymatkan päähän kisapaikasta yhteensä reilulla viisisatasella.

  Näkyi suomalaisia jo olevan 22 eri luokissa ja vajaa 100 paikka vapaana. Kannattaa rekkaroitua nyt elokuussa hintaan 80,- ja säästää parikymppiä, kun hinta nousee syyskuussa. Listalla tosin tulee vielä olemaan eloa, kun ennakkorekisteröityneitä pudotellaan pois 30 pv maksuajan umpeuduttua.

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  22.8.2017 klo 13:45
  Tässä vielä linkki kisasivuille: http://eiac2018.misz.hu/

 • nimimerkki

  Jakke Lehtinen

  19.9.2017 klo 21:02
  Moi!

  Nyt on kiire ilmoittautua, jos kisoihin aikoo lähteä. 480 paikasta on enää noin 50 jäljellä!
  Muistakaa maksaa ajoissa koska vasta maksu varmistaa paikan.

  Jakke Lehtinen

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  5.10.2017 klo 15:15
  Nyt on Suomella aika iso joukko mukana, jos vertaa vaikka Saksan maasto-EM-kisoihin, jossa meitä oli kourallinen Eestin yli 30 vastaan. Nyt FI-29 vs. EE-28... ;-)

 • nimimerkki

  Pekka Jalkanen

  7.10.2017 klo 06:37
  Hienot kisat tulossa. Unkarilaiset ovat olleet hyvien kisajärjestäjien maineessa ja nyt keskellä messutapahtumaa. Samassa yhteydessä joku halli kisa 3d puolella jos ymmärsin oikein? Toivottavasti saadaan sitä näkyvyyttä nytten!

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  11.10.2017 klo 13:22
  Alkaa taas olla täyttä: 3 paikkaa vapaana, tosin 103 näkyy vielä maksamattomina, eli lisäpaikkoja vapautunee, jos/kun näitä pudotellaan pois listalta.

 • nimimerkki

  Mika Rutonen

  25.10.2017 klo 16:12
  Moi,

  En ole budapestiin lähdössä kisaamaan, Mutta kysymyksenä yleisesti arvokilpailuja silmällä pitäen. Olisiko liitolla mahdollisuus olla enemmän mukana näiden kisamatkojen järjestelyissä. Tällä hetkellähän kaikki puuhaa omiaan reisun eteen. Jos liitto esim. kasaisi kisoihin porukan, johon olis valmiiksi katsottu lennot ja majoitukset, niin uusien kilpailijoiden olisi helpompi hypätä kisoihin matkaan, eikä ulkomaille kisoihin lähtöön olisi niin isoa kynnystä.

 • nimimerkki

  Olavi Pennanen

  25.10.2017 klo 18:15
  Terve

  Liitolla on käytössä delegaatti...eli Jarkko Lehtinen joka voi auttaa uusia kisaajia käytännön asioissa ja toimia tuutorina.

  Hallituksessa on myös käyty keskustelua kisamatkalle nimettävästä joukkueenjohtajasta jonka vastuulla on hoitaa kyseisiä asioita.
  Hallituksessa pohdittiin kisamatkoja joissa sitä voitaisiin käyttää ja päädyttiin siihen, että mikäli kisaryhmä on riittävän suuri niin joukkueen johtaja nimetään mukaan.
  Eli otetaan asia käsittelyyn heti kun nähdään osallistujien määrä ja jojo:n tarve.
  Olavi

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  8.11.2017 klo 14:22
  EIAC 2018 -kisan lomassa on mahdollisuus osallistua myös 3D-kisaan ja ilmoittautuminen on alkanut. 500 mahtuu ja tätä kirjoitellessa jo yli 100 rekisteröitynyt. Maksu 20,- paikan päällä ja saa ampua 24 kumielukkaa. Aikataulut järjestetään niin, että molemmat kisat on mahdollista ampua. Tiedot löytyvät EIAC 2018 -pääsivun lopusta ja tässä suora linkki: http://misz.hu/race/fehova-3d-2018

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  10.11.2017 klo 14:05
  Näkyy tätä kirjoitellessa maksamattomia esirekisteröintejä tiputellun pois ja vapaana on 9 paikkaa. Kiinnostuneet, hopi hopi...

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  10.11.2017 klo 14:06
  Tuo edellinen viestini koski siis pääkisaa, EIAC 2018. Kumielukkakisassa on vielä reilusti tilaa.

 • nimimerkki

  Jakke Lehtinen

  10.11.2017 klo 22:20
  Moi!

  Tänään tuli tieto, että järjestäjät ovat lisänneet paikkoja kisoihin. Tätä kirjoittaessa paikkoja on jäljellä 49 kappaletta. Siispä nyt vain nopeasti ilmoittautumaan!

  Hyvät kisat tulossa,

  Jakke Lehtinen

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  23.11.2017 klo 11:56
  Jakke; oli puhetta FFAA:n syyskokouksessa, että jojo:n tehtävä Budapestin reissulla olisi tarpeen valtuuttaa jollekin ei-kisaavalle ja et silloin tyrmännyt ajatusta ottaa tämän homman hoitaaksesi. Miten on, lähdetkö, jos liitto sallii? Porukkaa on Suomen joukkueessa kolmisenkymmentä, joten asiainhoitajaa ja tiedottajaa tarvittaisiin. Kisaan osallistuville homma on liikaa, varsinkin meille, jotka ampuvat oheiskisana myös 3D-kisan siellä.

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  29.11.2017 klo 14:51
  Taas on pääkisa täynnä ja 3D-kisaankin jo liki 300 ampujaa ilmaantunut.

  Jakke ilmeisesti lähtee vetämään joukkuettamme ja pitämään huolen, että me muut saamme keskittyä vain kisaamaan. WhatsApp-ryhmä kannattanee perustaa paikan päällä tiedottamista helpottamaan; ainakin Saksan reissussa se oli kätevä viime kesänä. Ne, joilla ei ko. sovellusta ole, kannattaa se asennella jo valmiiksi. Eikä kait Face-ryhmäkään haittaa tekisi...

 • nimimerkki

  Jarkko Lehtinen

  1.12.2017 klo 11:30
  Moi!

  FFAA:n hallitus nimesi minut joukkueenjohtajaksi. Olen samaa mieltä, että ampujien tulee voida keskittyä itse kisaan. Kun porukkaa on näin paljon, erilaisia asioita voi tulla eteen paljonkin.
  Minusta nyt, kun vielä kisoihin on aikaa, olisi hienoa kuulla erilaisia toiveita, mitä voisimme tehdä jo nyt, etukäteen. Jos esimerkiksi halukkaita löytyy, kerkeämme järjestämään vaikkapa harjoitusleirin, missä viimeistellään kisoja varten.
  Tuo Esan mainitsema WhatsApp / Facebook on varmasti hyvä, jotta voimme tiedottaa nopeasti toisillemme. Onko joku, joka pystyisi ryhmän tuottamaan?

  Olisi hieno kuulla mietteitä.

  Jakke Lehtinen

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  4.12.2017 klo 07:32
  Jakke, ensin pitäisi kaikki, tai ainakin suurin osa, saada liittymään WhatsAppiin, jolleivät sitä jo ole ladanneet. Sen jälkeen nimet olisi helppo etsiä sovelluksen haulla ja jo ennestään puhelimessasi olevat kontaktit näkyvät listalla automaattisesti. Sitten vain poimit osallistujista ryhmän ja alat postaamaan. Sinun puhelimeen se on rakennettava, jos haluat tiedotella kaikille...

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  15.12.2017 klo 08:13
  Varmaan kaikki retkelle lähtijät ovat saaneet tämän sp-viestin kisajärjestäjiltä:

  Dear Competitors, / Kedves Versenyzők

  Don't forget:
  According the IFAA rules, in all IFAA tournaments each archer shall at registration make available his/her official verified Score Record/Classification Card to the Tournament Chairman.

  Please do not leave your Score Record/Classification Card card at home!

  "ARTICLE VII
  A.
  4. In all tournaments sanctioned by the IFAA, each archer shall at registration make available his/her official Score Record/Classification Card to the Tournament Chairman to ensure that the archer is in good standing with an IFAA Member and the proper classification of that archer.
  5. An archer may not attend an IFAA sanctioned tournament without an official Score Record/Classification Card."

  EIAC2018 Team

 • nimimerkki

  Petri Salminen

  15.12.2017 klo 19:43
  Miten tuo kortti järjestyy?

 • Jorma Tuovinen

  15.12.2017 klo 22:46
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Tulevinen sisä SM kisoissa tulemme jakamaan Score Record/Classification korttia niitä tarvitseville.


 • nimimerkki

  jukka peltola

  15.12.2017 klo 22:53
  Tervehdys.
  Juuri äsken huomasin ,että Unkariin menijöitä on jo yli odotusten.Kuitenkin olisin kovasti menossa kisoihin vaikkapa varapaikalle. Luokkani on VMFU,enkä päässyt enää ilmoittautumaan.Miten tulee toimia,että pääsisin mukaan.Tuskin lisenssinikään on enää voimassa,joten myöhässähän tässä ollaan.Tosin keväällähän on vielä kisoj joissa voi tuloksia ampua.Olenko jo auttamattomasti myöhässä.

 • Jorma Tuovinen

  16.12.2017 klo 00:55
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  IFFAA kansainvälisiin kilpailuihin jokainen kilpailija hoitaa ilmoittumisen itse

  Eli pitää olla hereillä kun ilmotautuminen aukee. Viime Delegatio kokouksessa oli Suomen esitys, että olisi maakiintiöt, mutta esitys ei saanut kannatusta.
  Pitää olla hereillä jos tulee viellä joitain peruutuspaikkoja ? Tientenkin voi olla suoraan yhteydessä kisajärjestäjään ja pyytää olisko mahdolista päästä mukaan…

  UUDET 2018 kilpailulisenssit tulee myyntiii vuoden vaiheessa

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  19.12.2017 klo 10:41
  Jukka; kannattaa kirjoitella suoraan järjestäjille ja anoa jonopaikkaa. Esirekisteröityneitä näkyy olevan tällä hetkellä 33 ja jos maksuja ei kaikilta näiltä ala pian kuulua, paikkoja vapautuu seuraaville. Näin on jo muutaman kerran käynyt ja taisi mm. Rane päästä noin mukaan HB-luokkaan.

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  11.1.2018 klo 12:01
  Nyt olisi yksi paikka taas vapaana, kun listaa on karsittu...

 • nimimerkki

  Jarkko Lehtinen

  16.1.2018 klo 15:09
  Moi!

  EIAC2018 alkaa lähestyä!
  Jokaisen ampujan tulee huolehtia, että mukana on kaksi korttia: Kilpailulisenssikortti ja Luokittelukortti.

  Lisenssin saa sähköisenä FFAA:lta kun lähettää pyynnön (sivulta Jäsenasiat / kilpailulisenssit) FFAA:lle.
  Luokittelukortteja jaetaan ymmärtääkseni SM- kilpailujen yhteydessä. Sinne kisatuloksia ja kuittaus järjestäjältä. Kaksi kisatulosta pitäisi vähintäin olla kahdelta viime vuodelta.

  Viime aikoina kisojen järjestäjät ovat tarkentaneet toimintaansa, joten on parasta huolehtia niistä ajoissa.

  Jakke Lehtinen

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  16.1.2018 klo 21:33
  Hyvä muikkari, Jakke! Laitoin anomuksen heti...

 • nimimerkki

  Jarkko Lehtinen

  5.2.2018 klo 16:45
  Moi!

  Nyt alkaa kisa lähestyä! Vielä Vaasassa yksi kisa ensi viikonloppuna ja sitten pian lähtö onkin edessä.

  Teen meille sisäisen WhatsApp- ryhmän. Lähettäkää minulle omat ja kisaan osallistuvien lasten / puolisoiden puhelinnumerot niin pääsen edistymään, vaikkapa FB- viestinä.

  Kisoihin saamme myös 1-3 joukkuetta, tosin joudumme hieman antamaan eteen koska aivan täysiä joukkueita emme saa kasaan. Onneksi kaikilla mailla lienee sama ongelma! Ykkösjoukkueeseen pyrimme laittamaan tietenkin parhaat ampujamme. Tätä varten olisi hyvä, jos laitatte minulle parhaat tuloksenne viimeisen puolen vuoden ajalta. Valitettavasti lyhyemmiltä matkoilta isoon tauluun ampuvat (CUB, Junnut) eivät sääntöjen mukaan voi joukkueeseen osallistua.

  Lähettäkää joko FB:n viestinä tai sähköpostilla: lehtinen.jakke@gmail.com

  Olettehan kaikki hoitaneet kilpailulisenssikortit ja luokittelukortit

  Hyviä osumia Vaasaan!

  Terveisin, Jakke Lehtinen

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  6.2.2018 klo 15:07
  Ei taida HB edelleenkään kelvata mihinkään joukkueeseen... vaikka onhan siellä kovat LB-ampujat paikalla.

 • nimimerkki

  mara bushmaster

  6.2.2018 klo 20:52
  Ymmärrykseni mukaan nykysääntöjen maajoukkueessa on maksimissaan 9 ampujaa, yksi HB ja yksi LB ampuja, siis Esa siitä vaan joukkueeseen mukaan. Hyviä osumia ja onnea kaikille liittomme ampujille, tuokaahan sitten paljon mestaruuksia. t mara bushmaster

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  7.2.2018 klo 09:31
  Hyvä, jos noin on. Pärnussa ei HB vielä kelvannut...
  HB-joukkuehan taidetaan Helenan ja Raunon kanssa saada kasaan myös.

 • nimimerkki

  Jarkko Lehtinen

  9.2.2018 klo 13:52
  Moi!
  Mara on oikeassa. Saamme 7 ampujaa. Kahdesta luokasta puuttuu edustajat. Tuskin helppoa muillekaan!
  Jakke

 • nimimerkki

  Jarkko Lehtinen

  18.2.2018 klo 10:57
  Moi!
  Viimeinen kisapäivä lähtenyt liikkeelle. Tulosten seuraaminen netissä on ainakin kisapaikalla ollut todella hankalaa mm. huonojen yhteyksien takia. Laitan kuitenkin sen verran sisäpiiritietoa, että ykkösampujamme ovat tähän mennessä ampuneet loistavasti. Tässä vaiheessa en ala jakamaan mitaleja. Ammutaan ensin loppuun, mutta erittäin hyvältä vaikuttaa! Huomenna tarkemmin kunhan kotiin päästään.
  Jakke Lehtinen

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  21.2.2018 klo 18:40
  Jospa sitten lyhyt yhteenveto menneestä EIAC 2018 -kisarupeamasta HB-näkövinkkelistä Budapestissa:

  Harjoittelusta tuolla aiemmin jo kertoilinkin jotain ja yhteenvetona niistä viisi viimeistä 60-nuolen sarjaa kaikki yli 240, joista viimeisin 248 ja Flint 210-220 välissä. Kohtalaisen luottavaisena siis reissuun kahden keskeltä katkaistavan ELB-tyylisen jouseni kanssa; toinen bambu- ja toinen hikkoriselkäinen ipe-osage-laminaatti.

  Torstaina lentokentältä suoraan kisapaikalle messualueen C-halliin rekisteröitymään ja vermeet tarkistuttamaan. Samoin rekisteröidyin läheisessä F-hallissa Fehova 3D-mestaruuskisaan. Ehdin osallistujapaljouden vuoksi viimeiseen Flint-harjoitusvuoroon C-halliin ja ennätin ampua puolikkaan kierroksen ja totutella hallin heikohkoon valaistukseen ennen lyhyitä avajaisseremonioita.

  Perjantaiaamuna kasin jälkeen hallille ihmettelemään ja valmistautumaan kympiltä alkavaan kisaan, jossa siis ammuttiin 60 nuolta 20 jaardilta. Ensimmäiset kaksi kierrosta meni räpiköiden, vain 16 ja 14 pinnaa, mutta sitten sain hiukan juonesta kiinni ja loppujen lopuksi kasaan (itselle) keskinkertaiset 222 ja 23 pinnaa keulaa Venäjän Victor Safroshiniin (199). Kolmosena Unkarin Jozsef Kalmár (198) ja nelosena kesän maasto-EM-mies, Unkarin Zsolt Kovács (194). Unkarilaisilla sarvijännejouset ja Victorilla vaahteraselkäinen tammijousi, kaikki n. 50-paunaisia.

  Pienen tauon jälkeen siirryin F-halliin 3D-kisaamaan. Siinä ammuttiin kuudelta ampumapaikalta neljää elukkaa kultakin, yksi nuoli per elukka ja matkat arvioitavia muutamasta metristä reiluun 30 metriin. Kanista tiikeriin ja dodosta dinosaurukseen oli hahmoja, joissa vitaalista pisteet 11-10-8 ja kroppa 5. Yhdestä pöllöstä ammuin ohi ja keräsin 154 pinnaa. Zsolt ampui pari hutia, mutta osui muuten tarkemmin ja vei voiton 164 pinnalla. Kolmosena tasapistein kanssani oli Liettuan Zydrunas Veckys.

  Lauantain Flint alkoi 10:30 ja kaksi ekaa rundia, 25 jaardia ja 20 jalkaa hienosti, vain 3 pois täysistä. Sitten rypäsin kunnolla, 3 pinnaa 30 jaardilta ja 7 pinnaa 15 jaardilta. Syletti penteleesti. Ehkä tuo herätti ja sain ryhtiä ammuntaan, mutta vaatimattomat 92 pinnaa ekalle puolikkaalle. Toinen puolikas onnistuikin sitten harjoitusten malliin ja sain 114 ja yhteensä 206, joka tarkoitti Raul Kriisin ME:n 201 ja Jakken SE:n 205 hautajaisia. Victor ampui 200, Zsolt 196 nousten yhteistuloksissa kolmoseksi. Jozsefilla meni hiukan heikommin 180.

  Sitten seurailin C- ja D-ryhmmien ammuntoja odotellen 3D-palkintojenjakoa, jonka piti alkaa vähän ennen neljää. Jossain vaiheessa huomasin puhelimeni tärisevän ja Zsolt siellä soitteli ilmoitellen, että pitäisi tulla yhden nuolen Shoot-Offiin 3D-hopeasta Liettuan kaverin kanssa. Olin jo jousen vienyt hotelille ja harkitsin nanosekunnin kättelyä ja vielä kisapisteesen päästyäni Zydrunasin tarjousta ampua hänen jousella. Ampui muuten sarvijännejousella ja peukalorenkaalla. Sain aikaa 20 minuutta noutaa omat vehkeet ja ehdin hyvin, kun jakoivat muiden luokkien palkintoja ensin. Sitten viivalle ja pientä kaurista sihtaamaan vajaan 20 jaardin päässä. Zydrunas ampui hudin, minä 8-vitaalin ja jo omakseni luulemani hopea varmistui.

  Kolmannen päivän ammuntavuoro pääsi käyntiin vasta 11:30 nurkilla. 29 pinnan johtoasemassa ilman paineita, mutta olihan takkuisaa ammuntaa, vaikka niin tuntui muillakin olevan. Victor päivän paras 209:llä, Zsolt 208, minä 207 ja Jozsef 205, eikä kokonaiskisan järjestys siten muuttunut. Yhteistulokseni 635 on uusi ME ja korjasi nimissäni olevan vanhan enkan 621 hiukan paremmalle tasolle.

  Noiden kahden henkilökohtaisen lätkän lisäksi reppuun tuli Ranen ja Helenan kanssa saalistettu historiikkiluokan joukkuehopea sekä samaa väriä Champion of Nations -joukkueessa kuuden muun aselajin ampujan kanssa.

  Hieno reissu!

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  22.2.2018 klo 13:51
  EIAC 2018 tulokset, niin henkilökohtaiset kuin joukkuekisojen, löytyvät IFAA:n sivuilta:
  http://103.64.148.104/~ifaaarch/index.php/scorerecord/tournament-scores/2018-tournament-results

  ja myös kisajärjestäjän sivuilta: http://eiac2018.misz.hu/

  3D-kisan tulokset: http://misz.hu/race/fehova-3d-2018

 • nimimerkki

  Esa Lehtorinne

  22.2.2018 klo 13:55
  Uudet ME:t kirjattu IFAA:n tilastoihin ja vielä nyt näkyvät punaisella:
  http://103.64.148.104/~ifaaarch/index.php/scorerecord/records/worldindoorrecords
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
EIAC 2018, Budapest, 15.-18.02.2018