FFAA:n perustaja ja pitkäaikainen vaikuttaja, Matti Rautavaara In Memoriam

28.5.2024

Matti Rautavaara syntyi 15. maaliskuuta 1946 ja menehtyi äkillisen sairauskohtauksen aiheuttamiin komplikaatioihin 26. toukokuuta 2024. Matti muistetaan Suomen Maastojousiampujain Liitto ry:n perustajana sekä kolmen vuosikymmenen mittaisesta uurastuksestaan FFAA:n toiminnan parissa.

Matti tunnettiin ahkerana työmyyränä, joka omisti elämänsä suomalaisen maastojousiammunnan edistämiseen. Hän oli mukana rakentamassa lukemattomia ammuntaratoja, järjesti kilpailuja ja laati kokouskutsuja ja kilpailukalentereita aikana ennen internetiä. Järjestötyö jousiammunnan parissa oli hänelle elämäntehtävä ja kutsumus, jota hän teki isänsä jalanjäljissä. Huippuhetkiin lukeutui kahdet Suomessa järjestetyt EFAC-maastojousiammunnan EM-kilpailut.

Matti aloitti jousiammuntaharrastuksen 12-vuotiaana, ja saavutti ammuntaurallaan muun muassa kolme Euroopan mestaruutta sekä kymmeniä Suomen mestaruuksia sekä himmeämpiä mitaleja. Omaa menestystään tärkeämpää Matille oli kuitenkin aina monien valmentamiensa jousiampujien kehitys ja saavutukset. Matin valmentamana useampi henkilö saavutti menestystä aina EM- sekä MM-mitaleihin asti. Matti jatkoi väsymätöntä työtä suomalaisen maastojousiammunnan hyväksi lähes viimeisiin vuosiinsa saakka.

Matti Rautavaaraa jäävät kaipaamaan hänen perheensä, ystävänsä ja koko suomalainen jousiammuntayhteisö. Hänen perintönsä elää suomalaisten maastojousiampujien sydämissä ja tulevissa sukupolvissa.

Ossi Rautavaara

--------------

Otamme osaa FFAA:n perustajan ja suomalaisen maastojousiammunnan suurmiehen, Matti Rautavaaran poismenon johdosta. Toivotamme Matin perheelle ja läheisille voimia suureen suruun.

FFAA:n hallitus

Matti Rautavaara/FFAA:n Kunniagallerian julkaisu