FOORUM

« aihelistaan

Palkinnot virallisissa kisoissa


 • nimimerkki

  Paula Virmasalo

  16.12.2021 klo 11:38
  Kysymys lyhyesti kuuluu: onko FFAA:n alaisissa kisoissa oltava palkinnot?

 • nimimerkki

  Paula Virmasalo

  16.12.2021 klo 16:12
  Lisäksi kysyisin mitä tarvitsee ottaa huomioon, jotta kilpailu on ennätyskelpoinen?

 • nimimerkki

  Anneli Lehtinen

  16.12.2021 klo 16:51
  FFAA:n säännöt eivät ymmärtääkseni edellytä palkintojen jakamista. Palkitsemista voi ajatella laajemminkin. Miksi ihmeessä pienten lasten hiihtokilpailuista alkaen NHL- tai formulakisoihin ylipäätään palkitaan?

  FFAA on tukemassa suomalaista jousiammuntaa ja tavoitteena on saada kaikenikäiset löytämään tämä upea harrastus. Kilpaileminen on vain yksi osa harrastusta - useimmille sosiaalinen tapahtuma, mutta joillekin omien taitojen mittaamisen paikka matkalla kohti kansainvälistä menestystä. Onnistuminen kisoissa kaikissa lajeissa perinteisesti palkitaan. SM-tason palkinnoilla on siis pitkä historiansa.

  FFAA:n seurat voivat päättää käytännön muuttamisesta kokouksessaan, kun joku sen jäsenseuroista tekee ensin esityksen.
  ----------------------------------------
  FFAA:n jäsenseurat voivat järjestää ennätyskelpoisen kisan, kun se ammutaan IFAA:n säännöillä ja soveltaen FFAA:n kilpailusääntöjä. Lisäksi kisan pitää olla avoin kaikille FFAA:n jäsenseurojen jäsenille. Ennätyskelpoisuus edellyttää, että kisasta ilmoitetaan kaksi viikkoa ennen kisaa FFAA:n hallitukselle ja kilpailukutsu esitetään FFAA:n uutisissa.

 • nimimerkki

  Paula Virmasalo

  16.12.2021 klo 17:35
  Kiitos Anneli. Tarkoitus oli varmistaa mikä on virallinen kanta. Jokin palkinto tai muistaminen on meidänkin mielestämme aina paikallaan. Olemme ajatelleet, että toteutamme vähintään diplomit, mutta suoranaiset palkinnot ovat vielä mietinnässä.

 • nimimerkki

  Paula Virmasalo

  17.12.2021 klo 10:34
  Vielä olisi yksi lisäkysymys. Mistä saa ajantasaisen tiedon voimassa olevista FFAA-lisensseistä (eli ei ole superlisenssiä)? Täällä näyttäisi olevan vanhentunutta tietoa: https://www.ffaa.fi/jasenasiat-kilpailulisenssit/ampujalisenssit-ffaa-2020/

  Kiitos!

 • nimimerkki

  Harri Verho

  21.12.2021 klo 08:22
  Onko olemassa "FFAA kilpailujärjestäjän käsikirja" tai vastaavaa jotta uudet seurat oppisivat järjestämään omia kilpailuita. Tarve olisi tietää mitä järjestelyitä pitää olla kunnossa järjestäjän puolelta, kuten ammuntaviivat, tuomarit, lämmittelyt jne. Tämän hetken kilpailijakokemuksen mukaan on sen verran kirjava käytäntö että ei ole vielä punaista lankaa.

  Myös tuo ajantasainen listaus maksetuista lisensseistä kiinnostaa, superlisenssit löytyvät helpolla.

 • nimimerkki

  Anneli Lehtinen

  27.12.2021 klo 13:42
  Paulalle kilpailulisenssikysymykseen vastaus: kilpailulisenssin saa tulostettua Suomisportista - etusivulla näkyy keskiosassa lisenssin voimassaolo ja tiedot. Tämän ruudun yläreunassa oikealla on kolme pistettä pienen ruudun sisällä. Klikkaa ruutua ja tulosta maksukuitti. Tämä riittää todistukseksi lisenssistä.

  Ja kiitos Paula tuosta virheellisestä linkistä - yritetään korjata se. Tarkoitus on uudistaa sivusto ja tässä yhteydessä viimeistään korjata tällaiset virheet myös.

  Annelilta terveisiä

 • EBS/ viite Anneli Lehtinen

  27.12.2021 klo 14:34
  Kommentoin Harrin kysymystä kilpailunjärjestäjän käsikirjasta.

  On mukavaa, että Suomeen perustetaan uusia seuroja. Kaikki seurat ovat sydämellisesti tervetulleita FFAA:n jäseniksi ja kisajärjestelijöiksi. FFAA:n säännöt löytyvät sivustolta. IFAA määrittää tarkasti säännöt kilpailujärjestelyjä ja kilpailijoita varten. Virallinen kieli on englanti. Suomeksi tätä ei ole tarkoitus kääntää.

  Kilpailijan käsikirjan viimeisin suomeksi käännetty versio on nyt julkaistu. Siitä saa myös tietoa kilpailujen järjestämisestä englanniksi ja suomeksi. Käännös toimii "jatkuvan parantamisen" -periaatteella. FFAA:n hallitus toivoo saavansa korjausehdotuksia virheellisiin käännöksiin ja parannuksia tekstiin osaavilta jousiampujilta.

  Helpon, nopein ja mielestäni paras tapa on, että seuran jäsenet osallistuvat FFAA:n alaisiin IFAA:n säännöillä ammuttaviin kilpailuihin. Niissä oppii mukavalla tavalla säännöt kisakonkareilta. FFAA:n kisoihin osallistujat ovat leppoisaa väkeä ja mielellään jakavat tietonsa aloittelevien kilpailijoiden kanssa. Suomesta löytyy erittäin kokeneita kisajärjestelijöitä, jotka myös auttavat tarpeen mukaan. Konsultaatiota saa myös FFAA:n kisojen järjestäjäseuroilta ympäri Suomea ja/tai FFAA:n hallituksen jäseniltä.

  Annelilta terveisiä
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Palkinnot virallisissa kisoissa