Traditional Horsebow (TH) uusi kansallinen kilpailuluokka

3.3.2019


Traditional Horsebow (TH)

- Jousen tulee olla klassinen vastakaari hevosjousi, joka voi olla mistä tahansa materiaalista valmistettu yksiosainen jousi.

- Jousessa ei saa olla ikkunaleikkausta tai nuolihyllyä.

- Nuoli tulee ampua kädeltä (peukalon tai etusormen päältä). Suojaksi kulumista vastaan, jousen keskiosaa vasten saa olla ohut levy nahkaa, huopaa, mattoa tai karvaa.

- Jousessa, nuolissa,jänteessä tai varusteissa ei saa olla tähtäämiseen käytettävissä olevia tähtäimiä, merkkauksia tai merkkejä. Jos tämmöisiä merkkauksia on jousen keskiosassa tai ylälavassa, tulee selkämys peittää koko pituudeltaan teipillä.

- Mitkään jouseen tehtävät lisäykset, joiden tarkoituksena on jousen vakaaminen, tasaaminen, vetojäykkyyden vähentäminen, tähtääminen ja/tai vetopituuden merkkaaminen, eivät ole sallittuja.

- Jänteellä on sallittu vain yksi nokinpaikka, joka voi olla merkittynä yhdellä tai kahdella nokinpaikanmerkillä. Pallonokkien tai vastaavien tapauksessa sallitaan vain yksi nokinpaikanmerkki.

- Nuolien on keskenään oltava samannäköisiä ja -laisia eli niiden tulee olla yhdenmukaisia pituudeltaan, sulitukseltaan ja kärjiltään. Nuolet voivat olla hiilikuitua, alumiinia tai puuta, sulitettuja luonnonsulilla tai muovisulilla. Nuolessa ei saa olla merkkauksia joita voisi käyttää apuna tähtäämisessä. Nokkien materiaali on vapaa ja minkä painoista kärkeä tahansa voidaan käyttää. Myönnytyksiä tehdään kulumisen suhteen.

- Jousen ampumisessa voi käyttää mitä tahansa sormiotetta (esim. peukkuveto, välimerenote). Hanska, sormiläppä tai teipit ovat sallittuja.

- Stringwalking ei ole sallittua.

- Jousen jänne saa olla nykyaikaista materiaalia.

- Lisävarusteet, kuten kudotut nokinpaikkamerkit ja peukalorenkaat ovat sallittuja.

Kilpailuluokat:

Aikuiset /veteraanit miehet ja naiset 

Nuoret miehet ja naiset (17-18v)

Juniorit pojat ja tytöt (13-16v) 

Minijuniorit pojat ja tytöt (alle 13v)

Ampumamatkat:

Sisäkaudella normaalit matkat

Ulkokaudella maksimimatka on 50 yrd (ns. juniorimatkat)

Aikuiset/ veteraanit/ ja nuoret ampuvat samoilta matkoilta. Minijuniorit ampuvat samoilta matkoilta kuin muiden jousityyppien miniluokissa.