EBHC 2018 Joukkue Kapteenin keromus

3.7.2018Ebhc2018 Kapteenin kertomus
Kilpailut Kurort Oberwiesenthal on takana ja on aika koota kertomus kisojen tapahtumista. Kilpailu paikalle saavuttiin jo perjantaina 15.6 kun kisajärjestäjät olivat järjestäneet kisainfon joukkueiden edustajille jo ennen kisojen alkua. Järjestely sinällään on tulevaisuuteen ajatellen hyvä sillä silloin on kilpailijoille tietoa annettavissa jo ennen kuin he ovat saapuneet ja ainakin itse koin että se oli monelle mukava juttu. Monet Suomen joukkueesta tulivat lauantaina ja kisatunnelma alkoi nousta. Kesäinen sää oli varmaankin osa syyllinen ja onhan vuosien kuluessa tulleiden tuttujen näkeminen aina iloinen asia. Jo lauantain ruuhkissa näki kuinka isot on näistä kisoista on tulossa ja toivoi järjestely poppoon olevan ajan tasalla. Ihmisiä tuli tasaisena virtana ja ilokseni huomasin että uusia ihmisiä on mukana myös.
Sunnuntaina oli kilpailujen viimeinen ilmoittautumis päivä ja avajaiset. Kisajärjestäjät olivat lisänneet harjoitusvuoron sunnuntaina , mutta valitettavasti infon kulkeminen takkusi alussa ja varmaankin kaikkia kilpailijoita se ei saavuttanut.
Avajaismarssi alkoi alhaalta Oberwiesenthal kylän keskeltä ja jatkui ylämäkeen
( johon totuttiin näissä kisoissa) läpi torin jossa oli jo marssin vastaanotto ja VIP porukkaa. Marssi kierti kylän ja saapui pääteltalle jossa oli avaisohjelmaa . Mahtava oli kattoa kun parisen tuhatta kilpailijaa marssi pääkatua ja tunnelma oli jo EM kisojen arvoista.
Kisat alkoivat maanantaina ja samalla totuus kisaratojen fyysisestä raskaudesta tuli konkreettisesti esille.
Kisojen järjestäjät olivat hyvin saaneet kaikkien ratojen linja-auto kuljetukset ja hissien lähdöt samalle alueelle. Ensimmäisenä päivänä oli kilpailujen järjestäjillä Bozi bar kylässä kuitenkin ongelmia kun kuljettaja ei tiennyt minne kilpailijoiden oli mentävä ja siten joidenkin kisan aloitus viivästyi. Fitselberger ja sibensauer ryhmillä meni kaikki ilmeisesti hyvin. Radat olivat yllättävän pitkiä ja taustapakkoja oli vähän. Se aiheuttikin paljon nuolen hakemista ja rikkoontumisilta ei voinutkaan välttyä.
Päivät seurasivat toisiaan ja joidenkin kisailijoiden aloitus parani loppuviikkoa kohden ja joidenkin hieman himmeni, mutta kilpailu tunnelma säilyi ainakin torstaihin asti hienon ilman saattelemana loistavana. Perjantaina tuli tuulen mukana sade ja lämpötilan putosi lähelle kymmentä astetta, joka asetti kilpailijoille pieniä lisähaasteita. Ulkoilmaurheiluun kuuluu myös tälläinen keli ja hyvin taisi porukka selvittää haastavan kelin.

Suomalaisten menestys oli näissä kisoissa
Kulta 3 kpl. Hopeaa 2 kpl pronssia 2 kpl.
Lisäksi saavutettiin sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon neljä suoritusta.

Lisäksi saavutettiin sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon neljä suoritusta. Useita omia ennätyksiä ja venymistä vaikeuksien keskeisellä. Onnittelut mitalisteille ja kaikille jotka saitte suorituksen tehtyä kisoissa.

Kokonaisuus kisoista jäi omalta osaltaan järjestelyjen suhteen varmasti hyvän puolelle. On selvää , kun kisojen koko on näin suuri vastuksia on aina luvassa oli organisaation kuinka hyvin rasvattu tahansa. Toivottavasti meidän omien kisatapahtumien EBHC ja EIAC osalta saadaan riittävästi hyviä ja motivoituneita ihmisiä liikkeellä sitten kun on rekrytointi aika! Kilpailijoita on ainakin tulossa se on varmaa . Niin moni otti hihasta kiinni ja kyseli jo nyt tulevasta . Taisi jonkin verran jo olla majoitus varauksiakin tulossa vaikka ei meillä ole vielä edes mitä tarjota! Näillä pohjilla on hyvä meidän lähteä rakentamaan 2022 tapahtumia. Kiitos että olen saanut jälleen kerran olla mukana arvokkaassa tehtävässä ja kiitos kilpailijoille! Nähdään taasen ja viritellään jousia.

Kapteeni kiittää ja kumartaa! Pekka Jalkanen