WFAC /Austraalia, Esa Lehtorinne on voittanut kultaa luokassa AMHB

4.10.2016Waga Waggassa Austraaliassa pidetyissä WFAC (Maasto ammunan Maailmanmestaruus kilpailuissa) on Esa Lehtorinne voittanut AMHB luokassa kultamitalin.

FFAA onnitelee Maailmanmestartia

Esa Lehtorinteen kisaraportti...

Ensimmäinen päivä ja Field-kierros kisattu. Aloitus oli nelosradalla, punainen, joka oli omalla tavallaan haasteellinen, mutta ei mitenkään mahdoton. Kisapaikalle tullessa mahatauti vielä möyrysi jälkimaininkejaan tehden olosta vähän kesyn ja puolivälin jälkeen koetun pienen uskonpuutteen jälkeen sain kumminkin kaavittua perinnejousella kasaan 264 pinnaa, 13 alle SM-kisoissa ampumani ME/EE/SE:tä sivuavan tuloksen. Ihan OK ja jäi jotain haastetta torstaina ammuttavalle toiselle Field-kiekalle. Toiseksi ampui Saksan Lutz Koschoreck (194) ja kolmanneksi Australian Paul Rogers (136).

Toinen WFAC 2016 -kisapäivä ja Hunter-kierros ammuttu. Sininen ykkösrata vaikutti tasaiselta, mutta oli lopulta hiukan petollinen loivien kulmien ja erilaisten laaksojen yli ammuttuine rasteineen. Pilvipoutainen ja hiukan kolea sää suosi muuten, mutta osalla rataa tuuli reippaasti vieden nuoilia mennessään. Kaksijakoista oli tänäänkin ammunta, eli alku kohtuullista, sitten notkahdus ja lopussa hyvä kiristys, joka tuotti tulokseksi 273. Tämä on uusi perinnejousiluokan ME (Ûlar Teppon vanha 264) ja sivuaa Keuruun SM-kisoissa ampumaani SE:tä. Saksan Lutz petrasi myös hiukan, 201, mutta Australian Paul jäi jälkeen, 129. Kokonaisjohtoni huomiseen elukkakuvajahtiin lähdettäessä mukavan turvallinen 172 pistettä.

AMLB:ssä Juha Juvani ampui eilen Fieldissä 231 ollen pettynyt, mutta oli kumminkin kokonaiskisan neljäs ja B-luokan kakkonen. Johtopisteet 259. Tämä päivä Juhalla toi miestä mietityttäen 234, mutta muut ilmeisesti vähän karkasivat; LB-tuloksista ei tätä kirjoitellessa ole tarkempaa tietoa.

Eläinkuvat hoidettu: 398 omaa ennätystä sivuten muutaman toheloinnin maustamana. Lutz Koschoreck 372 ja Peter Rogers (ei siis Paul) 264. Johtoni nyt 168 pinnaa huomiselle Field-kiekalle lähdettäessä. Todella kaunis, aurinkoinen ja tyyni päivä, mutta huomiseksi vastapainoksi kylmää ja sadetta povattu.

Juha Juvani ampui elukoita 436 pinnan arvoisesti, näytti tyytyväisemmältä kuin eilen ja oli päivän kakkonen vain kaksi pinnaa Australian John Collet´ille hävinneenä. Kokonaistilanteessa Juha on viidentenä, vain 21 pinnaa himmeimmästä mitalisijasta ja 38 pinnaa johtavasta Collet´ista.

Torstain Field-kierros peruttiin tunnin tuumailun ja ratojen tarkistuksen jälkeen. Pari alempaa rataa tulvi pahasti ja rinteiden punasavimainen maa-aines vaarallisen liukasta yön ja aamun reippaan sateen jäljiltä. Kyllä ampuminen meille olisi passannut kun nyt ainakin hetkellisesti ihan OK keli. Lähdimme Juha Juvanin ja Eestin jousijoukkueen (Ûlle Kell & Arre Lauren) kanssa leikkimään turistia. Kisa jatkuu (jos kukkulat riittävän kuivia) perjantaiaamuna klo 8.

Perjantain Hunter-kierroskin sitten peruttiin, koska maastossa oli eilistäkin enemmän vettä ja lisää tuli koko ajan. 50% Suomen joukkueesta, eli Juha, on suuren kututuksen vallassa, kun saumoja olisi ollut parempaankin, jos olisi nämä kaksi peruttua päivää päästy ampumaan. Nyt jäi Juhalla mitalisijat harmittavan lähelle ja kaksi lisäpäivää olisi hyvinkin voinut korjata tilannetta. Toinen puolikas, eli minä, sai sen mitä tuli hakemaan: MM-kultaa HB-luokassa ja sen mausteena Hunter-ME ja oman ennätyksen sivuaminen elukoissa. Vähän kesyltä tuntuu, kun jäi iso osa nuolista ampumatta.

Lisäystä vielä tuloksiin, jotta Juha Juvani sai AMLB Class B -hopeamitalin kaulaansa, eli pysyvän muiston kumminkin. Harmittavan liki jäi kokonaiskisan palkintosijat, joille hänellä olisi ollut hyvät mahdollisuudet, jos kaikki päivät olisi voitu ampua.

Tulokset:
http://www.wfac2016.org/
http://www.ifaa-archery.org/index.php/scorerecord/tournament-scores/2016-tournament-results